Krokodil Boyunluk Yapımı

Boyunluk yapmak için gerekli malzemelerimiz; 3,5 numara yün tığı ve angora iplik..Üst kısmı için 4,5 numara şiş.


(Tamamen Annemin el emeğidir, şuan için bu boyutta yeteneğim bulunmamaktadır :)

İlk önce 6 tane zincir çekiyoruz, onu birleştirip 4 tane zincir çekip 6 tane iki kerede çekilen trabzan yapıyoruz. Trabzanların uzun çekilmesine özen gösteriyoruz. Trabzanların uzun olması bademlerin daha pofidik durmasını sağlıyor. 


boyunluk yapımı

Çektiğimiz 6 tane trabzan bitince 1 tane zincir çekip aynı deliğe 6  tane trabzan daha yapıyoruz. Daha sonra 6 tane zincir çekip son trabzanın dibine batarak 1 trabzan yapıyoruz. Hiç zincir çekmeden doldurduğumuz trabzanların olduğu deliğe 1 trabzan yapıyoruz. 2 zincir çekip 1 trabzan daha yapıyoruz. Hiç zincir çekmeden, soldaki trabzanın tepesine 1 trabzan yapıyoruz tekrar 2 zincir çekip aynı deliğe 1 trabzan daha yapıyoruz, 4 zincir çekiyoruz aşağıdaki doldurduğumuz 6lı trabzanıburaya uyguluyoruz, 6 tane 2 kerede uzun çektiğimiz trabzanı yapıp 1 tane zincir çekip aynı deliğe 6 trabzan daha yapıp arka taraftan sık iğneyle boşluğa batıp hiç zincir çekmeden diğer deliğe 6 trabzan yapıyoruz, aynen bir önceki bademler gibi olacak.. Her bir badem dilimi 9 tane olana kadar bu işlemi yapıyoruz. Gördüğümüz gibi 1 tane badem ile başlıyoruz her sırada bir badem artırmış oluyoruz bu şekilde örerek.





boyunluk yapımı
Boyunluğun üst kısmı

Üst kısmı için 100 ilmek ile başlıyoruz. 2 ters 2 düz lastik örüyoruz. Bu isteğe bağlı, isterseniz 1 ters 1 düz şeklinde de lastik yapabilirsiniz.. 22 cm olacak şekilde lastiğimizi örüyoruz. Keserken lastiğimizi normal kestiğimiz şekilde daha gevşek keselim ki, boynumuzdan çok daha rahat bir şekilde girebilsin..




NOT: Tığ ile yaptığımız örgüyü tersinden üzerine bir bez koyarak düşük ısıyla ütülüyoruz. Görüntüsü daha zarif görünmesini sağlayacaktır. 




Dikilişi: Ördüğümüz üst kısmı alt kısmıyla birleştirmek için yapmamız gereken şey; 100 ilmekten sağdan ve soldan 10 ar ilmek bırakarak diğer parçayı yün iğnesi ile tersinden dikiyoruz..Daha sonra boyunluğun arka tarafını düz taraftan dikiyoruz ki kıvırdığımız zaman dikiş içte kalsın..




boyunluk yapımı




-Modelin videosu-





 Güle güle kullanın.. Soru ve yorumlarınızı eklemeyi unutmayın lütfen..



İstediğiniz adette SİPARİŞ alınır...



4 yorum :

  1. ellerinize sağlık çok güzel olmuşş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, annemin ellerine sağlık onun emeği :)

      Sil
  2. Hiç böyle becerilerim yok. Aslında var ama 2 satırdan fazla (anladınız siz onu) yapacak sabrım hiiiç yok, hemen sıkılıyorum olacak şey değil :D Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamazmıyım hiç :) Bu konuda hiç anneme çekmemişim, dediğiniz gibi sıfır sabır ve beceri benim için de :) Teşekkür ediyorum..

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel