Parmaksız Eldiven


Parmaksız eldivenler özellikle şu sıralar epeyce moda.. Eğer yapabilme yeteneğine sahipseniz kendiniz çeşit çeşit eldivenler yapabilir, değişik renk ve modellerde kullanabilirsiniz, sevdiklerinize hediye olarakta verebilirsiniz..


Şimdi gelelim malzemelere; 4,5 numara şiş, her zaman tercih ettiğim Nako'nun vizon ipliği. Eğer siz daha ince bir iplik kullanacaksanız ilmekler o zaman farklılık gösteriyor, bunun için sorularınızı yorum olarak bırakabilirsiniz yardımcı olunacaktır..




Bu eldivenler 5 şiş ile yapıldı ama siz normal 4,5 numaralı şişlede aynısı yapabilirsiniz, görüntüde fark olmayacaktır tamamen tercih meselesi..



  • Yapılışı: 40 ilmek başlayıp istenilen boyutta lastik yapılır daha sonra örneğe geçilip örnek kurulur..
  • Örnek kurulumu:  
    3 ilmek düz örüyoruz, 3 ilmek birden alıp şişten çıkarmadan 3 ilmek arttırıyoruz, tekrar 3 örüyoruz 3 ilmeği birden alıp içerisinden 3 ilmek çıkarıyoruz. Bu sıra bu şekilde devam ediyor. Tersini hep ters örgü örüyoruz. Başa çıkıp bu sefer düz ördüğümüz 3 ilmeği birden alıp içerisinden 3 ilmek artırıyoruz, artırdığımız 3 ilmeği düz örüyoruz.Tekrar 3 ilmeği bir alıp içerisinden 3 ilmek çıkarıyoruz. Yani 3 taneyi keserken içerisinden 3 tane artırıyoruz..
Hiç bir ilmek kaybı olmuyor böylece. Bu sırayı da sonuna kadar bu şekilde örüp sona geliyoruz. Tekrar tersi ters örüp aynı yaptığımız işlemi tekrar yapıyoruz.


Ön yüzü hep bu şekilde olacak. Örnek ön yüzden kuruluyor..Tersi hep ters örgü oluyor.. Baş parmağınızı açacağınız yeri belirleyip oradan parmak yeri açıp örgüye devam edilir.İstenilen ölçüde örüp lastiğini yapıp, kesilir. Parmağıda istediğiniz ölçüde örüp kesiyoruz. Daha sonra eldiveni iki kısmını birleştirip dikiyoruz..

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur .Takıldığınız yerde yorum olarak yazıp, sorabilirsiniz..



Kolay gelsin...

2 yorum :

  1. bayıldım eldivene,bloğunada bayıldım,çok yararlı ve eğlencelişeyler var,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, annem sağolsun onun emeklerinden sadece bir tanesi . Blogumu beğenmenize de ayrıca sevindim, sevgiler..

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel