Toz ile Kompakt Pudra Arasındaki Fark Nedir ?

Pudra, makyajın olmazsa olmazıdır.. Hatta öyle ki pudrasız makyaj yarım bir makyajdır diye bir kanı bile vardır.. Pudraya ihtiyaç duymayanları elbette ki ayrı tutuyorum.. Pudralar teni matlaştırır, fondöteni sabitler ve bütünlüğü sağlayarak cildi daha pürüzsüz hale getirirler..Pudra seçimi de tıpkı fondöten seçimi kadar önemlidir, yapı olarak hangi pudraya ihtiyaç duyduğumuzu net olarak belirlememiz gerekiyor. Yani şöyle ki bir pudradan beklentiniz sadece makyajı sabitlemesi, fondöteni tutması mı yoksa kapatıcılığı ile fondöteni sabitlerken çok daha pürüzsüz bir görüntü vererek kapatsın mı? Buna karar verdiğinizde çok daha sağlıklı bir pudra seçimi yapmış olursunuz.. Mağazada 'bu benim rengime uygun hadi alayım' düşüncesi yanlıştır, tabii ne istediğini bilmeyen biri için. Sırf rengi uyuyor diye alınan pudraların sonra cake (kek) gibi hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkarması ne yazık ki olası.. Bu yüzden hangi yapıda bir pudraya ihtiyaç duyduğunuzu iyi kavrayın ve seçiminizi ona göre yapın. 

Peki ya bu pudralar arasında fark nedir? Birbirlerinden ayrılan özellikleri nelerdir?

toz pudra

TOZ PUDRALAR:
Toz pudralar, çok ince ve hafif bir yapıya sahiptir, fondöteni matlaştırır, doğal, şeffaf bir görüntü elde etmenizi sağlar. Kullanımı diğer pudralara nazaran biraz daha zahmetli olsa da, kapatıcılıktan ziyade makyajımı sabitlesin mantığı güdenler için en doğur seçim toz pudralar..Preslenmiş pudralarda denebilir toz pudralar için, ekstra çekilmiş incecik yapıya sahiptirler, preslenerek en ince hale gelip en doğal görüntü için formüle edilmişlerdir.. Tamamen doğal şeffaf bir görüntü isteyenlerin tercih edeceği pudra çeşididir. Gün içerisinde tazelemek diğer pudra çeşitlerine nazaran biraz daha zordur, ambalajından ötürü dağılma yapabilir ve zahmetlidir..
kompakt pudra
KOMPAKT PUDRALAR:
Kompakt pudralar, genelde en çok tercih edilen pudra çeşitlerindendir. Gerek gün içerisinde tazeleme kolaylığı, taşımada pratikliği ve kapatıcılığı yönünden en tercih edilen çeşittir.. Toz pudralar kadar ince yapılı olmadıkları için, ciltte kapatıcılığının da yüksek olması sebebiyle daha pudramsı ve daha belli bir bitişi vardır..Fondötensiz cilde tek başına bile kullanılabilir yapıdadırlar.. Fondötenimi sabitlesin ama kapatıcılığıda olsun diyenlerin tercih edeceği pudra çeşididir..



Umarım faydalı bir yazı olmuş ve ışık tutabilmiştir bu konuda sıkıntı yaşayan kişilere..

16 yorum :

  1. Çok merak ettiğim bir konuydu. Teşekkürler aydınlatıcı bilgiler için :)

    YanıtlaSil
  2. Benim tercihim toz pudradan yanadır. Bitişi daha güzel duruyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toz pudralar fondöteni ön plana çıkarıyor bu yüzden daha hoş görünüyorlar bana göre de.. Sevgiler..

      Sil
  3. Merhaba :) Blog keşif etkinliğinden geliyorum ve bloğuna bayıldım !! Hemen ziyaretçin oldum , seni de bana beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldin, teşekkür ediyorum :) Elbette geliyorum bloguna :)

      Sil
  4. arada kaldım, sanırım doğal durmasını aynı zamanda fondötensiz kullanmayı istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gibi tercihler için çok ince yapılı ancak kapatıcılığı yüksek ürünleri düşünebilirsiniz..

      Sil
  5. Yazın bb yerine toz pudra alamak istedim fakat yanlislikla crem pudra almisim kapaticiligi guzel ama cremsi oldugu icin acaba sivilce yapar mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlı bir cildiniz varsa krem pudra ciltte bir süre sonra kusma yapabilir bununla beraber akne oluşumunuda tetikleyebilir.Serin havalara bırakabilirsiniz belki krem pudranızı..

      Sil
  6. Merhaba ben hem uygun fiyatlı hemde kapatıcı etkili kadifemsi compact pudra arayışındayım cildim yağlı tavsiyen ne olur canım mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, Alix avien terracotta pudrasını önerebilirim.Kapatıcılığını gayet güzeldir, fiyatıda indirimde çok uyguna geliyor. Tek başına kullanım için benim kendi kullandıklarımdan yalnız bunu önerebilirim canım.

      Sil
  7. Ben fondötensiz kullanmak istiyorum hangi pudrayı önerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kompakt pudraları tercih etmeniz gerekiyor o halde daha pratikler hem. Kapatıcılığı güzel olsun derseniz Alix avien terracotta pudra öneririm ancak kuru ciltliyseniz öncesinde iyi nemlendirmeniz lazım cildinizi. Onun dışında rimmel london stay matte pudrasıda uygun fiyatlılar içinde başarılı olanlardandır.

      Sil
  8. Ben sadece fondoten kullaniyorum yuzumul iki saat sonra kabariyo yuzumde kabuklu bi goruntu olusuyo cildim kuru degil ama napmam gerekiyo ya da ne kullanmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncesinde çok iyi nemlendirmenizi öneririm. Kuru olmasada cildiniz, fondötenin içeriğindeki bir madde buna neden oluyor olabilir.

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel