Deniz Suyunun Faydaları

Hazır deniz sezonu da açılmışken doğanın bizlere sunduğu nimetlerden faydalanmanın tam sırası olduğunu düşündüm ve sizler için deniz suyunun cilde ve saçlara olan faydasını araştırdım.Hem kendi bilgilerim hemde edindiğim bilgiler doğrultusunda bu konuya ışık tutmak istedim umarım fayda sağlayabilirim..

Deniz suyunun tedavi özelliğinden ilk olarak eski zamanlarda faydalanılmıştır. Öyle ki M.Ö dönemlerde deniz suyunun içerisindeki etken maddeler belirlenmiş, etkisi kanıtlanmış ve tıbbi açıdan kullanılmaya başlanmış. İnsan vücudunda bulunan bir çok madde deniz suyunun da içerisinde bulunduğundan, birbirine bu derece benzer maddelerin olması sebebiyle insan vücudu üzerinde ki faydası çok daha kanıtlanabilir hale gelmesine sebebiyet vermiştir.. 
Deniz Suyunun Faydaları

Deniz tuzu ile formüle edilmiş bir çok bakım ürünü hali hazırda günümüzde mevcut bilindiği üzere.Gerek saç gerekse cilt üzerinde deniz tuzunun etkisi oldukça önemli.Deniz tuzu cilt üzerindeki ölü hücreleri temizlemede, deri üzerindeki toksinleri yok etmede, cildin yenilenmesinde yardımcı bir etken maddedir. İçerisinde bulundurduğu mineraller sayesinde bir çok deri hastalığına fayda sağladığı kanıtlanmış birer gerçektir.. Bunlardan bir kaçı egzama, rosacea ve sedef hastalıklarıdır..Bunlar gibi daha bir çok deri hastalıklarında deniz tuzu oldukça önemli ve başvurulan bir tedavi yöntemi olmayı hala devam ettiriyor..
Deniz Suyunun Faydaları

Deri hastalıklarının yanı sıra deniz suyunun psikolojik sıkıntılara da iyi geldiği gözlemlenmektedir.İçerisinde bulunan lityum, magnezyum, lityum ve brom beyin içerisindeki serotin, melatoin düzeyini etkiler. Özellikle sinir hastalıklarında doktorların hastalarına önerdiği önemli bir tedavi desteği de deniz suyudur, iyotlu deniz suyu ve havası depresyon, sinirlilik ve duygusal sorunlar yaşayanlar için önemli bir tedavi desteğidir..

Deniz Suyunun Faydaları

Deniz suyu doğal bir antiseptik olduğu için, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde de önemli bir rol oynar.. Zararlı enfeksiyonlara, bakterilere ve mantarlara karşı vücudu destekler ve ölmelerine katkı sağlar.. Deniz suyuna ulaşamadığınız durumlarda çeşitli alışveriş marketlerinden alacağınız rafine edilmemiş kaya veya deniz tuzu da aynı etkiyi sağlamaya yetecektir. Etkisinden faydalanmak adına su ile doldurduğunuz küvetinize yarım kilo deniz tuzu ve karbonat ilave edip 20 dakika kadar bekleyip daha sonra durulanmanız etkisini almanız açısından yeterli olacaktır..

Deniz suyunun saçlara da faydası elbette ki var. Deniz tuzu ile hazırlanmış saç spreylerinin olduğunu hepimiz biliyoruz, bu spreyler saçları şekillendirmekte, denizden çıkmışçasına verdiği güzel etkiyi alabilmek adına üretilmişlerdir.. Ancak aşırı kullanımda saç derisi ve tellerini kurutabilir bunu önleyebilmek adına içerisinde tuz oranı az olan ürünleri alabilir evde yapacağınız ürünlerin içerisine ise az miktarda deniz tuzu koyabilirsiniz..

Bu ayları iyi değerlendirip doğanın bizlere bahşettiği bu nimetlerden faydalanmayı ihmal etmeyin derim.. 

12 yorum :

  1. deniz ve yüzmek gibisi yok :-))

    YanıtlaSil
  2. Her deniz tatilinden sonra cildimiz yenilenmis olarak dönüyoruz,bebek cildi gibi :)

    YanıtlaSil
  3. Nelere iyi gelmiyor acaba bu deniz suyu. Emeğine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Daha bilmediğimiz ne faydaları var kim bilir..Teşekkür ederim canım..

      Sil
  4. Tatil bir başlasın ne biçim faydalanacağım deniz suyundan, taaaa okul açılana dek :) yaşasın tatlı emeklilik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri sayım başlasın o zaman :) Şimdiden keyifli tatiller canım..

      Sil
  5. Harika bilgiler tatlım, deniz sezonu henüz bende başlamadı ama başladığında bütün bu yazdıklarını hatırlayacağım cnm, tşkler ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim, umarım işine yararlar :))

      Sil
  6. Çok nadiren sevdiğimiz şeyler faydalı çıkabiliyor, yaşasın^^

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel