Saç Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Saç bakımı ve sağlığı sanıldığından çok daha önemlidir. Bu sebeple saç bakımında daha doğrusu genel olarak saç hakkında bilinmesi, dikkat edilmesi gereken en önemli 10 maddeyi sizlerle paylaşmak istedim..

Saç Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

1- Geniş dişli taraklar saçları kolay açarken, onları yatıştırır, hacmini düşürür kabarmasını engeller..İnce telli zayıf saçlarınız varsa geniş dişli taraklar değil sık dişli tarakları tercih etmelisiniz..Daha gür ve kabarmaya müsait dolgun saç yapısına sahipseniz de yine geniş dişli taraklar tercih sebebiniz olmalı..

2- Saçlarınız uzunsa ve köpük kullanmak istiyorsanız bunu ellerinizle değil, fırça yardımıyla yapın. Ellerinizle tüm saçınıza homojen şekilde köpüğü uygulayamaz, yayamazsınız. Ancak fırçayla uygulayacağınız köpük tüm saçınıza yayılarak eşit  dağılım sağlayacaktır..

3- Doğuştan dalgalı, düz olmayan saçlarınızın adet döneminden birkaç gün önce düzleştiğini hiç fark ettiniz mi? Bu dönemde hormonların hareketliliği saç yapısını bile etkileyebiliyor.. Saç şekillendiriciler, bakım ürünleri yardımıyla normal haline kolaylıkla geri getirebilirsiniz..

4- Saçlarınızı saç şekillendiriciler yardımıyla bukleler yapmak istiyorsanız bunu saçlarınızın uzama yönüne değil tam tersi yönde yaparsanız daha gür ve canlı bukleler elde etmiş olursunuz..

5- Saçlarınıza kuaförden çıkmışcasına bir fön çekmek için, yıkadığınız saçlarınızın bir havlu yardımıyla fazla ıslaklığını alın, saçlarınızı asla havlu ile karıştırarak değil, tut bırak yöntemiyle kurutun, bu saçlarınızın kuruturken ki oluşan kırılmalarını engeller.. Nemini aldığınız saçlarınızı ilk olarak düşük ayarda bir ısıyla kurutun ve daha sonra da yüksek ayara getirerek fırça yardımıyla fönünüzü çekin.. Böylece daha doğal ve başarılı bir fön çekmiş olursunuz..


6- Kuru şampuana ihtiyacınız var ancak bitmiş! Kurtarıcınız bir transparan pudra yahut bebek pudrası olabilir.. Bir makyaj fırçası yada bir saç fırçası yardımıyla uygulamak istediğiniz bölgelere pudrayı uygulayıp iyice dağıtmanız, günün kurtarıcı ünvanını almasına yetecektir..

7- Saç diplerinize günde 10 dakika kadar parmak hareketleriyle yapacağınız masaj saç diplerinizde hareketlenmeye ve saçlarınızın çok daha çabuk uzamasına sebep olacaktır..

8- Aynı şekilde saçlarınızı yıkarken parmak uçlarınıza yapacağınız bu masaj mutluluk hormonu salgılayarak daha keyifli bir gün geçirmenize neden olacaktır..

9- Tıpkı cilt maskelerinde olduğu gibi, duş sonrası maske uygulamak ne kadar etkiliyse, saç maskeleri uygulamakta nemli saçta bir o kadar etkili..Suyu alınmış hafif nemli saça uyguladığınız maskenizi, bir folyoya sarıp beklemeniz maske etkisini çok daha çabuk almanızı sağlayacaktır..

10- Saç spreylerini yukarıdan aşağıya sıkmanız saçlarınızın sönmesine ve yapışmasına neden olur. Saç spreyi uygulayacaksınız saçlarınızı tutamlar halinde kaldırın ve alttan yukarı doğru sıkın, böylelikle daha hacimli ve doğal görünümlü saçlara kavuşursunuz..

20 yorum :

  1. Çok güzel bir yazı olmuş canım keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim :)

      Sil
  2. Canım çok yararlı bilgiler vermişsin gerçekten hepsine dikkat edeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim canım, umarım faydası olur çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Oldukça mantıklı ve gerekli bilgiler için teşekkür ederim, herkese mutlu olacağı, sağlıklı saçlar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum, beğenmenize sevindim..

      Sil
  4. Bilgilendirici ve faydalı bir yazı olmuş canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim canım, teşekkür ediyorum..

      Sil
  5. Faydalı bir yazı olmuş paylaşım için teşekkürler. :)
    Blog keşif etkinliğinden geldim, takipteyim.
    http://madamevanille.blogspot.com.tr/
    Bloguma beklerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum beğenmenize sevindim.. Hoşgeldiniz elbette geliyorum blogunuza :)

      Sil
  6. Saç diplerine günde 10 dk. masajı uygulamam lazım ;) Tşkler tatlım, harika bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok faydalı o masaj, çok teşekkür ederim canım benim :)

      Sil
  7. Elinize sağlık, çok güzel paylaşım olmuş. Özellikle kuru şampuan kısmı. İzleyiciler butonundan ekledim. Sizi de beklerim.(web sürümüne gerçerseniz izleyiciler butonumu görürsünüz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum beğenmenize sevindim.. Sizi takip ediyorum, sevgiler..

      Sil
  8. Alüminyum folyo!!!! mutlaka deneyeceğim ^.^ teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Çok faydalı bir yazı olmuş. Benimde denediklerim var. Elinize sağlık . Benide takibe beklerim.http://optimistbaykus.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba beğenmenize sevindim, teşekkür ederim..Elbette geliyorum blogunuza..

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel