Yazılarım Çalınmış mı - Kopyalanmış mı? Test Edin!

Blog yazarlarının en sıkıntılı olduğu konu bin bir özenle, emekle hazırladığı yazılarının emek hırsızları tarafından kopyalanarak çalınmasıdır.. Bunun önüne geçebilmek için bir çok yöntem var hali hazırda bilinen, çeşitli kodlarla kopyalamayı engelleyebiliyorsunuz ancak çalmayı aklına koymuş biri için bu yasak çok rahat aşılabilecek bir engeldir.. 

Zaman zaman uyarı yazıları yayınlanarak bir nebze de olsa önüne geçebiliriz sanıyoruz ama ne yazık ki kaynak göstermeden, ''tamamen benim yazımdır'' diye yazılmış kendi yazınızla karşılaşma olasılığınız bu internet ortamında çok rahat karşılaşılabilen bir durum ne yazık ki.. Geçen gün internette yazılarım kopyalanmış mı acaba diye test etmek adına kurulmuş bir site olduğunu gördüm.Ben bulduklarımda test ettim ve kaynak göstererek kullanıldığını gördüm.Evet arkadaşlar yazılarımız alınıyor çok basit şekilde, istediğiniz yasağı koyun,ki benim blogum açtığım ilk günden beri bu kodlamada, ancak yine de dediğim gibi aklına koyanın çok basitçe alabileceği yöntemler var.. İlk gördüğümde elim ayağım boşaldı ''nasıl ya'' diye fevri bir tepki verdim, yazının sonunda kaynak blog ismimi görünce rahatladım bir nebzede olsa,evet yazım alınmıştı ancak kaynak göstererek bu bir teselli diyebilirmiyim? :/ 

Sizlerle bu siteleri paylaşmak istiyorum, biliyorum eliniz korka korka gidecek test etmeye ancak etmeden de duramayacaksınız, umarım kopyalanmış, çalınmış içeriğiniz yoktur yahut kaynaksız yapılmamıştır bu!

İlk rastladığım site http://www.copyscape.com Siteye giriş yapıp kopyalandığını düşündüğünüz yada merak ettiğiniz yazınızın linkini gerekli olan yere yapıştırıp ''Go'' yazan yere tıklıyorsunuz.. İşlem sonucunda kopyalanmış içeriğiniz dahil sizin yazınız ekranda alt alta görünüyor. İlk şoku bu sitede geçirdim :/
yazılarım çalınmışmı

İkinci site ise http://www.duplichecker.com bu sitedeki alana içeriğinizden bir kısım yazıyorsunuz ve ''search'' diyorsunuz, hüsranla yada sevinçle karşılayacağınız bir sonuçla karşılaşıyorsunuz işlem sonunda..
yazılarım çalınmışmı
Kontrol ettiniz ve çalıntı çıktı üstelik kaynakta gösterilmeden! Bu durumda ne yapabilirsiniz google şikayet edebilir ve hukuki yollara başvurabilirsiniz.Biliyorum bir çok blogta hukuki yollara başvurulacaktır yazısının yazılması göstermelik bir önlem, ne yazık ki böyle bir durumla şuan bu postu okuduktan sonra karşılaşsanız yutup aynen devam edeceksiniz :( Aslında etmemeliyiz ama hemen avukatımı ararım diyen kaç kişiyiz? 
Umuyorum ki bu tarz sıkıntılı durumlarla karşılaşmayızda keyif alarak yaptığımız bu işten keyif vermeye devam edebiliriz..


22 yorum :

  1. Faydalı bir yazı olmuş, şu an kontrol ediyorum valla şüphelendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum, umarım aksi bir durumla karşılaşmazsınız..

      Sil
  2. Bir kaç yazıma baktım yoktu. Fakat ilk siteye linki veriyorum o da beni bloguma yönlendiriyor çok sağlıklı bulmadım ilkini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bulmadığına sevindim öncelikle.. Bloguma yönlendiriyor derken, eğer çalıntı yoksa blogun çıkıyor zaten sadece, ben defalarca kez yaptım yönlendirmeyle karşılaşmadım bahsettiğin gibi..

      Sil
  3. Çok güzel bir paylaşım olmuş, umarım kimsenin başına gelmez

    YanıtlaSil
  4. Ay çok faydalı bir post olmuş bu tırsıyorum bakmaya ama hadi bakayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım..Sorma insanın eli gitmiyor ama bir merak bir merak :)

      Sil
  5. Ne yazık ki böyle şeyler oluyor internet aleminde ama ben güzel bir şey daha önceden düşündüm.
    1. Ya çok kötü yazılar yazmak böylelikle kimse çalmaz.
    2. Ya da çalanlar için blog sayfasında bir kara liste oluşturup çalan kişilere ağzına geleni saymak hatta o kişilere de şurda sizden bahsettim diyerek email göndermek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. şık intihar demek blog için ancak 2. şık mantıklı geldi olabilir aslında, deşifre etmek güzel bir çözüm olabilir :)

      Sil
  6. Yazı için teşekkürler ben de araştırdım. Ancak aklımda küçük bir soru var. Blogunda kopyalamayı önleyen kodlamayı nereden buldun acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.. İnternette bir çok yerde mevcut aslında, kolaylıkla bulabilirsiniz. Kopyalama yasağı yahut sağ tık engeli kodu diye aratırsanız sonuçlar listelenecektir..

      Sil
  7. Çok faydalı bir içerik, teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Faydalı bir yazı olmuş gerçekten teşekkürler.Zira daha bugün az önce böyle bir durumla karşılaştım yazı içeriğim değil ancak hazırladığım resimler kullanılmıştı üstelik kaynak gösterilmeden.Yapan kişiyi uyardım ancak ne kadar işe yarar bilmiyorum.Gerçekten emek hırsızlığı kadar sinir bozan birşey daha yok.Umarım tekrarlanmaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.. Sizin adınıza üzüldüm, böyle bir durumla karşı karşıya kalmak eminim çok kötü bir ruh hali doğurur anlayabiliyorum sizi.Uyarı umarım işe yarar lakin yaramazsa da sanırım çeşitli yerlere şikayet etmekten başka çare kalmıyor..Umarım tekrarlanmaz kesinlikle..

      Sil
  9. Sen içerik üreticeksin diye fotoğraf kareleri yarat, yazılar yaz, üstüne biri gelip sağ tıklayıp kopyalasın, bunun hırsızlıktan farkı yok, teşekkürler bu kontrol etmemizi sağlayacak en azından durumu. Bize de beklerim sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çok sinir bozucu bir durum, hatta öyle ki çoğunun blog yazmayı bırakacak kadar canını sıkanda bir durum.. İşe yaramasına sevindim azda olsa, elbette geliyorum blogunuza, sevgiler..

      Sil
  10. faydalı bir bilgi teşekkürler bloğunuzu takibe aldım bende bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım da sen her yorumunda takibe aldığını belirtiyorsun! Zaten birbirimizi takipteyiz ya hani! ;)

      Sil
  11. Bilmiyordum böyle bir site olduğunu arada bakmakta fayda var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yaramasına sevindim, evet arada bakmak lazım :)

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel