Makyaj Tazeleme Nasıl Yapılır?

Gün içerisinde makyaj tazeleme ihtiyacı çoğunlukla duyarız..Özellikle bunu yaz aylarında çok daha sık yaparız istemeyerekte olsa.. Yada özel günlerde ilerleyen saatlerde ihtiyaç hissederiz, ilk yapıldığı anki mükemmel görüntü sabitleyici gibi ürünler kullanmamamız neticesinde pek kalıcı olmaz.. 



Yaz kış ihtiyaç duyan biri olarak naçizane bir kaç öneride bulunmak istiyorum sizlere bu yazımda..


Pudra tazelemek gereği hissederseniz bunu sadece alın ve yanak bölgelerinizde yapmanız en uygun olanıdır. Komple yüzünüze pudra uygulamanız yapay bir görüntü ortaya çıkmasına sebep olur. Sadece yanak ve alın bölgenize çok hafif tampon hareketlerle pudra tazeleme işlemini uygulamanız çok daha doğal bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır..



Ruj tazeleme ihtiyacı duyduğunuz da bir peçete ile dudaklarınızdaki ruju silip hafif nemlendirip öyle ruju uygulamanız en doğru şekildir.Diğer türlü dudağınızdaki ruj üzerine ruju sürmeniz bir süre sonra dağılmasına ve kalın bir görüntüye neden olacaktır.. Buna alternatif olarak bir diğer doğru tazeleme şekli ise aynı tonlarda yahut şeffaf bir parlatıcı kullanmanızdır..



Allığınızı tazelemek istediğinizde ise mutlaka pudranızı tazeledikten sonra uygulama yapmalısınız bu sıralama önemli ayrıca mutlaka ilk uyguladığınız allık ile tazeleme işlemini uygulamalısınız, farklı bir allık renk karmaşasına ve hoş olmayan bir görüntüye neden olacaktır..


Far tazelemek gün içerisinde çok fazla tercih edilmez aslında, far bazları artık hemen hemen her makyajda kullanılıyor. Ancak baz kullanılmamış göz makyajlarında far tazelemek istenirse bunu yine allıkta olduğu gibi ilk sürdüğünüz far rengi ile yapmalısınız, renk farklılığı allıkta da olduğu gibi göz kapağınızda kendini belli edecektir.İlk uyguladığınız far rengini pıt pıt hareketlerle göz kapağınızdan başlayarak çok fazla dağıtmadan uygulamalısınız, yayarak sürmeniz maskaranıza dökülmesine neden olacaktır, mutlaka tampon hareketlerle bu işlemi uygulamalısınız..



Fondöten ve kapatıcı tazelemeyi ben çok sağlıklı bulmuyorum eğer çok fazla bir dağılma söz konusu ise makyajda, imkanda varsa komple makyajınızı silip tekrar yapmalısınız. Diğer türlü ufak bölgelerde eliniz ile dağıttığınız fondöteninizi pudra ile tazelemek en doğrusu. Komple makyajınız üzerine fondöteninizi yada kapatıcınızı uygulamanız çamurumsu bir görüntüye nede olacaktır, ben fondöten tazelemeye pek sıcak bakmıyor ve önermiyorum..


Maskara tazelemek çok çok zordur gün içerisinde, sürdüğünüz an sabitlendiği için sonrasında zorlayarak süreceğiniz maskara kirpiklerinizi kırabilir, yapıştırabilir ve topaklanmasına neden olabilir. Tazeleyerek güzel görünmesini istediğiniz kirpiklerinizi komple çıkarmak zorunda kalabilme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz tabii ki bu tüm makyajınızında çıkması anlamına geliyor.. Tek bir şekilde kirpiklerinizi gün içerisinde tazeleyebilme imkanınız olabilir o da bazı markaların kat kata sürülse de asla sertleştirmeyerek, yapıştırmayarak doğal görünüm veren maskaralar sayesinde olabilir.. Bu tür maskaralar hafif yapıları sayesinde kirpiklerinizi ağırlaştırmayacak ve gün içerisinde uygulama yaptığınızda kötü bir görüntüye sebep olmayacaktır..


Saçlarınızı gün içerinde tazelemek değil :) ama yağlı, sönmüş görüntüden ilk yapılmış, daha sağlıklı hale getirebilmenizde malum kuru şampuanlar ile mümkün.. Bana göre gün kurtarıcı en önemli bakım ürünü bu kuru şampuanlar..Çantanızda mutlaka seyahat boy bir kuru şampuanınız kesinlikle olmalı.


Deodorant tazeleme ihtiyacımı duydunuz o zaman koltuk altlarınızı ıslak bir mendil ile silip sprey deodorantınızı uygulamanız gayet kurtarıcı bir hamle olacaktır. İlle de sprey deodorant ile tazeleme yapmanıza gerek yok bunun için, yanınızda stick bir deodorantınız var ise bunu yine ıslak bir mendille sildiğiniz koltuk altlarınıza uygulayıp tazeleme işlemini sonlandırabilirsiniz..



Makyaj tazelemeye ihtiyaç duyduğumuz günlere girdiğimiz bu aylarda saydığım minik püf noktaları umarım işinize yarar.. 

11 yorum :

  1. makyaj yapanlara guzel oneriler

    YanıtlaSil
  2. cok guzel bır yazı olmus canım ellerıne saglık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim :)

      Sil
  3. Çok hoş bir yazı olmuş canım emeğine sağlık :)

    guzellikrutinim.blogspot.com yazarı, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, seni takipteyim zaten ;)

      Sil
  4. Benim gün içinde tazelediğim ve hiç yanımdan ayırmadığım sadece rujum :)) Diğerleri biraz zor geliyor :/ Faydalı bir yazı olmuş canım keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ruj ve allık dışındakiler bana da çok zor geliyor aslında :/ Çok teşekkür ediyorum canım benim :)

      Sil
  5. Gayet bilgilendirici bir post olmuş canım emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim, beğenmene sevindim :)

      Sil
  6. Harika püf noktaları vermişsin cnm ;) Bayıldım...

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel