Güzel Bak Kendine - UYARI!

Bu yazım sizlere uyarı niteliğinde arkadaşlar..Lütfen sonuna kadar atlamadan okuyun rica ediyorum. Yazımın ana konusu ise Gratis'in biz bloggerlar için açmış olduğu yazılarımızın paylaşıldığı platform olan Güzel Bak Kendine ile ilgili! Bilindiği gibi siteye Gratis kartımızla üye olup yazılarımızı paylaşıp daha geniş kitlelere ulaştırabiliyoruz, bu bizler içi önemli bir şey diye düşünüyorum.Gratis'in biz bloggerlara olan desteğini her zaman takdir etmişimdir ve bundan mutluluk duymuşumdur. Ancak bu iyi niyeti bu desteği suistimal eden, bundan çıkar sağlamaya çalışan kişiler ne yazık ki bu platformda da mevcut.Bu anlamda cidden böyle insanlarla aynı işi yapıyor olmak zaman zaman utanç verici olabiliyor,kendi adıma üzülüyorum adlarına ve elimden gelen maddi desteği yapmak, yardımcı olmak istiyorum her ne kadar ihtiyaçları yokmuşçasına bloglarında ürün paylaşabiliyor olsalarda, büyük tezatlar! Bunları neden yazdığımı az sonra sizlerde çok iyi anlayacaksınız..
Güzel Bak Kendine - UYARI!
Bilindiği gibi Güzel Bak Kendine'de haftanın belirli dönemlerinde siteye eklenmiş yazılar içerisinden editörler tarafında en çok okunan ve en güzel yazı seçilip ödüllendiriliyor. Yazılarını yazıp,paylaşıp öte yandan da ödüllendirilmek güzel bir his olsa gerek, keza bende geçmiş dönemlerde buna hak kazanmıştım.. Buraya kadar her şey güzel, teşvik edilmek,ödüllendirilmek,değer görülmek ruh okşayan bir şey elbette ancak bunu diğer paragrafta bahsettiğim gibi kötü şekilde kullanan, suistimal eden ve bunu arsızca bariz bir şekilde yapan, illegal yollara başvurarak haksız kazanç sağlamak isteyen kişiler maalesef ki var! Hatta daha ileriye giderek site adına kişilere mail yollayarak kişileri egale bile etmeye kadar cüret ediyorlar! Düşünsenize site adına mail atan bir kişi ve bu kişi bir blog yazarı! Böyle bir insanın ne yazdığına, ne söylediğine ne önerdiğine nasıl güvenilip nasıl itibar edilebilinir. 150 TL için böyle iğrenç oyunlara başvurabilen kişileri olması, birde bildiğin yazıştığın insanların olması çok kötü bir durum.

Başıma gelen olaysa şu, bu şahıs bana haftalar önce mail atarak site adına beni tehdit etmiş, kendini site yetkilisi olarak tanıtmış ve siteden beni egale etmeye çalışmıştır. Ben bunu dikkatsizliğimin neticesiyle görmezden gelip o mail adresine durumu açıklayan bir yazı yollamıştım ancak geri dönüş olmadı tahmin edersiniz ki! Ben yine uyanamadım tekrar yazdım ve tekrar!.. 

Daha sonra ise direkt güzelbakkendine.com'un mail adresine sıfırdan mail yolladım, oldukça sitemkar ve kırılmış bir ruh haliyle. Ertesi gün son derece ilgili site yetkilileri beni telefonla arayarak durumun içeriği hakkında bilgi aldılar, kendilerine bu durumu anlattım oldukça sıcak ve dostça geçen bir konuşmaydı çok memnun kaldım ve ne öğrendim arkadaşlar, onlara ait ne bu isimle bir kişi var nede atılan mail! Üstelik uzantılı mail adresi olması gerek olduğunu,asla şahıs ismiyle mail yollanmadığını belirttiler, blogger arkadaşlarınızdan biri size bu şekilde bir oyun yapmak istemiş dendi! Tekrar pc açıp maili kontrol ettiğimde ise evet mail adresinde site ibaresi yok tamamen şahıs mail adresi! Konu kısmına ve mail içeriğini site ile ilgili öyle net ve inandırıcı bir şekilde hazırlamış ki, inandım ve o adres kısmına kaç kez baktığım halde basiretimmi bağlandı nedir anlayamadım! 

Telefondaki yetkili kişi oldukça sıcak ve yapıcıydı Gratis'in bir kez daha bizlerin arkasında olduğunu bilmek çok mutluluk verdi bana ancak yaşadığım şoku tahmin edebilirsiniz sanırım! 

Bunu bana yapan kişinin kim olduğunu çok iyi biliyorum, bunu anlamak için kahin olmaya gerek yok ki bunu bariz bir şekilde anlayabiliyoruz. Düşünün ki siteye yazı ekliyorsunuz saatler sonra 3000 oluyor, 5 günde 34000 ki şimdi ise 37500 bu geçen ay son haftası yazısı,bu ay eklediği yazı ise sadece bir kaç gün geçmesine rağmen 8000 küsürlerde! Ne tesadüf değilmi? Ondan önceki yazı 500 lerde sonraki yazı 200 lerde ama onun ki 8500! Ben kişiyi farkettiğim günden bu yana dikkat edip takip ettiğim için artık nasıl ne şekilde, ne zaman yükleyip ne zaman arttırdığını çok iyi biliyorum.. Site yetkilileri gerçek verilere itibar ettiklerini bu tip şeyleri dikkate almadıklarını belirttiler, ancak kişi bunu nasıl yapıyorsa legal olarak hissediliyor, normal yollardan bu kadar artış çok fazla çünkü..Yetkililer olay bizde merak etmeyin dendi, bu anlamda karakterim gereği haksızlığa kim olursa olsun, sonu ne olursa olsun,nereye varırsa varsın susmayan ben için güzel bir sonuçtu..

Açıkçası acıyorum bu tip insanlara, yapılan bir jeste karşı böyle bir suistimal ciddi anlamda utanç verici.Beni bu şekilde oynatmasaydı ben hesabına 150 TL yatırmayı bile düşündüm çünkü cidden insan acıyor, makyaj malzemesi almak için bu kadar düşen birine de ne kadar acınılır buda tartışılır ya hani! 

Demem o ki sizlere UYARIMDIR! denzkilic86@gmail.com adresinden gelen GÜZEL BAK KENDİNE içerikli maillere itibar etmeyin. Bunu farklı sahte hesaplar alarakta yapabilir, mutlaka mail kısmına bakın, yazan adres bu olacak Guzelbakkendine@gratis.com Gerçi bu yazıyı muhtemelen kendisi de okuyup önlemini alacaktır ancak siz yinede dikkat edin tedbirinizi alın. Bu asla yapmaz demeyin, benim her yerden takip ettiğim yorumlaştığım bir kişiydi, düşünün!

51 yorum :

  1. Çok şaşırdım canım maalesef insanlardan her şey bekleniyor artık. Uyarıyı yaptığın için çok teşekkürler :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım hayatta olmaz olmaz diye birşey yok maalesef..Rica ederim :*

      Sil
  2. çok ilginç yaa ne insanlar varr pess..

    YanıtlaSil
  3. dikkat ederim tabi uyarı için teşekkürler valla merak da ettim kimmiş böyle bir şeyi yapabilen :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım etmek lazım. İsmi bende saklı olsun canım ama sizlerinde bildiğiniz biri diyim, bir şekilde bir gün kendini belli edecektir zaten :/

      Sil
  4. geçtiğimiz hafta ben de farkettim. bekliyordum kesin bişeyler çıkıcak diye çünkü çok saçma bir tıklanma rakamı söz konusuydu. koskoca bir web sitesini ve koskoca bir firmanın platformunu, sahte tıklama yaparak nasıl rencide edebiliyor ve sana bu şekilde bir yaptırımda bulunmaya çalışıyor.insanlar iyice klavye fatihi olmaya başladı. yaptıkları herşey yanlarına kar kalıyor mantığındalar sadece. çok geçmiş olsun canım sana da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kesinlikle akıl sır ermiyor yaptıklarına.Ben daha neler görebileceğimizi bilemiyorum açıkçası. Hem kişi hemde büyük bir isim nasıl karalanmak istenir nasıl aptal yerine konmak istenir anlam veremiyorum hadi bunu yaptın nasıl hala bloglarda yorum yapabilip, yazı yazabiliyorsun? Aklımda deli sorular :/ Teşekkür ediyorum canım benim..

      Sil
    2. şu acaba olabilirmi? diğer taraftan ve iyiniyetle bakıyorum sadece. kişinin ismini karalamak adına yapılmış çok kötü bir şey olabilirmi?
      malum her ortamda olduğu gibi çekemeyen gerçek yazarları insanlar var. bu insancıklar isimleri lekelemek adına bir sürü şeyde yapabiliyor.
      ikinci bir ihtimal bunu düşünüyorum canım

      Sil
    3. Canım öyle bir ihtimal olabileceği hiç sanmıyorum çünkü, ismi o değil yani mail ismi kişinin ismi değil,neden böyle birşeyin altına girsin mail atan,neden onun için mail atıp karalamak istesin ki kazancı ne, adı sanı belli değil sonuçta? Alıp başını giden sadece o rakamlarda ve mail atılan onu deneyen, uyarı yapan bana geliyor! Bu biraz fazla tesadüfi değil mi?

      Sil
  5. uyarın için çok teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten şaka gibi bir olay yaşamışsın, nasıl insanlar var anlayamıyorum. 150 TL için bunu yapıyor. Hala inanasım gelmiyor. Yazık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen şaka gibiydi,hala şaşkın balık gibiyim :/ Hem kızıyorum hem acıyorum!

      Sil
  7. çok enteresan bir durum gerçekten çok şaşırdım :)

    YanıtlaSil
  8. İnanın şoke girdim,geçmiş olsun umarım bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,umarım kimse denk gelmez bu tarz olaylara, ben bile hala etkisindeyim kırk yıl düşünsem aklıma gelmez böyle birşey yapmak :/

      Sil
  9. ne kadar kötü bir şeymiş yahu, çok dikkat etmek gerek ciden. iki kuruşluk şeyler için insanların birbirine böyle hainlik etmesi inanıllır gibi değil.. çok geçmiş olsun bilgilendirme için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, umarım kimse yaşamaz bu tarz olaylar, cidden mide bulandırıcı çünkü.Hayır başka bir şey olsaydı, ben boş bulunup adresimi isteyen biriyle karşılaşıp verseydim! Düşünmek bile istemiyorum :/

      Sil
  10. Milletin işi gücü yok sanırım :/ yazık yoksa neden böyle bişey yapsın ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşi gücü sanırım bu tarz haksız kazanç peşinde koşmak.Hayır bu kadar çabayı bloguna harcasa eminim şimdiye alıp başını gitmişti! Anlayamıyorum insanları..

      Sil
  11. 150TL için insanlar neler yapıyor.. Pes

    YanıtlaSil
  12. Aynen canım benim eğer o blog yazıyorsa biz ne yapıyoruz?! İnsan çekiniyor aynı şeyi yapmaya onunla :/ Umarım kimsenin başına bu tarz bir şey gelmez, bilmiyorum belkide rakip gördüğü başkalarınada böyle birşey yapmıştır yada yapacaktır,kafasına koymasın! :/ Bende seni seviyorum hemde koskocaman canım benim <3 :*

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten çok enteresan, aklıma dikkatimi çeken birkaç kişi geldi ama konduramadım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen aynı kişidir çünkü bende ilk zamanlar yok canım ihtiyacımı var sanki demiştim kiii tamda olay oymuş,ihtiyacı varmış :/

      Sil
  14. 150 tl için neler yapmış.Yazık!! insanlar ne hale gelmiş.

    YanıtlaSil
  15. Şaka gibi tüylerim diken diken oldu. Bir makyaj malzemesi için bu duruma düşmek? Ne biliyim saçma geliyor. Ben gratis olayınıda bilmiyordum öğrendim iyi oldu teşekkür ederiz bilgilendirme için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçma gelmesi çok doğal canım çünkü saçma üstü birşey. Bir laf vardır bilirmisin bilmem bedava mal .... tatlıdır diye, doyumsuz milletiz vesselam! Rica ederim canım, güzel bir platform ve yazılarımız daha çok kişiye ulaşıyor bunun yanında takdir görürse de değerlendirmeye giriyor.Minik bir jest bizlere yapılan, keyfini çıkarmak varken böyle oyunlara başvurmak çok yanlış..

      Sil
  16. Bu arada Güzel Bak Kendine sitesinden haberdar değildim onuda öğrenmiş oldum sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli paylaşımlar dilerim o halde :) Sevgiler..

      Sil
  17. İnanamıyorum okuduklarıma!! Nasıl insanlar var canım benim :(( çok geçmiş olsun canım arkadaşım, uyarın için de çok teşekkürler. Allah ıslah etsin, makyaj malzemesi için bu yapılır mı?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma canım arkadaşım, insanlar nelerin peşine düşer olmuşlar, utanmadan arsızca insan içine girip ikİ kelam edebiliyorlar sanalda olsa..

      Sil
  18. Çok ilginç ve üzücü. Bakalım daha neler duyacağız. Geçmiş olsun, umarım bir daha böyle olumsuz bir durumla karşılaşmazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın başına bu tarz şeyler her gelişinde yok daha bundan ötesi olamaz diyor ama yaşadıkça görüyoruz ki ucu bucağı yok, insanoğlunun yapamayacağı hiç birşey yok şu dünyada.Teşekkür ederim canım, inşallah kimse karşılaşmaz..

      Sil
  19. hırs insanı başarıya da götürür böyle rezil de eder yazık olmuş bunları yapacak zekaya sahipken olumlu şeylerde kullanmamak ne kötü:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yazmışsınız ağzınıza sağlık, insanoğlunun yapacaklarının hududu yok maalesef :(

      Sil
  20. Çok şaşırdım cnm bu ne ya insanlar gittikçe batıyor Allah ıslah etsin :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım, insanlıktan çıkıyorlar haberleri yok :/

      Sil
  21. Aa! Bilmiyordum... Uyarı için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Blogları severek takip eden birisi olarak kim olduğunu merak ettim,kim olduğunu bilsem keşke hemen takibi bırakırım;ben de sosyal medyada kimi zaman yarışmalara katılıyorum maalesef yapılan oyunları görünce şaşırıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim olduğunu açıklamak şuan için doğru olmaz diye düşünüyorum o bende kalsın ancak biraz dikkatli göz gezdirirseniz kolaylıkla far edeceksinizdir sizlerde.. Bedava verilen her ne olursa olsun tamah eden insanlar topluluğu, sanal da gerçek hayatta da maalesef çoklar..

      Sil
  23. Ay gerçekten şok oldum yani şu an okuyunca. İnsanlar ne kadar küçülebiliyorlar, ilginç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınırı olmadığını her geçen gün görüyoruz maalesef :/

      Sil
  24. Bilgilendirmek için iyi ki yazmışsınız bu yazıyı ama isim de verseydiniz eminseniz eğer. Herkesin takip ettiği biri madem hepimiz takibi bırakırdık en güzel karşılık olurdu, bu şekilde unutulup gider, benzer şeyleri başkalarına yapmaya devam eder :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir şeyi yapmam şu durumda pek doğru olmaz diye düşünüyorum, iş boyut değiştirebilir. Dikkatli olunursa çok rahat anlaşılır zaten. Akıllı geçinen insanlar çok fazla!daha fazla yorum yapmasam iyi olacak sanırım:) Umarım denk gelmezsiniz, sevgiler..

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel