Organik Kozmetik Ürünler Hakkında

Organik makyaj malzemelerini kimyasal makyaj malzemelerinden ayırabilmek  öyle sanıldığı kadar zor birşey değil. Bir kaç ufak ayrıntıyı bilirseniz iki farklı ürünü rahatlıkla ayırt edebilirsiniz..


Organik makyaj ürünleri Ecocert veya Cosmebio adlı iki sertifikaya sahipler. Ecocert; uluslararası sertifika kuruluşu. Cosmebio; sadece kozmetik alanındaki ürünleri sertifikalıyor. Organik ürünlerin ambalajında bu sertifikaların logolarının mutlaka olması gerekiyor. Bu sertifikalar haricinde farklı sertifikası olduğunu belirten markalara itibar etmemek gerekiyor..

Kimyasal - yapay ham madde barındıran ürünler organik değil tamamen kimyasaldır, bu sebeple içeriğinde bunlardan birilerini görürseniz o ürünün organik olmadığını anlayabilirsiniz.. 
Buda özellikle önemli bir ayrıntı, organik ürünlerin ambalajları tamamen %100 doğaya geri dönüşümlü olmak zorunda, bunu belirten bir yazıyla da anlayabilirsiniz organik olup olmadığını bir nevi..


Organik ürünlerin raf ömrü içlerinde dayanmasını sağlayan kimyasallar, koruyucu maddeler olmadığı için maalesef biraz kısıtlı. Bunu dikkate alıp kullanılması gerekir. Bu yüzünden organik kozmetik ürünü alırken kısa vaade de tüketebileceğiniz kadar ürün almaya özen göstermelisiniz. Stok yapmaya pek müsait değil organik ürünler anlaşılacağı gibi.. 

Organik ürün satan bir çok firma var onlardan bir kaçını araştırıp sizlerle paylaşmak istiyorum; Ecowell, Green Energy Organıcs, Dr. Hauschka, AveSeena, Logona, Skin Blossom, Aubrey Organics, Nvey Eco, Patyka, Erba Organics, Jo Wood Organics, Spiezia, This Works, Bioselect, Simply Organic... 


Organik içerikli ürünler diğer ürünlere nazaran biraz daha pahalı olabiliyor, her an her koşulda alabilmek pek kolay olmuyor ama eğer imkanınız varsa tamamen dolabınızdaki ürünleri organik kozmetik ürünleriyle değiştirin derim, çünkü hemen hemen her kozmetik ürünün organik alternatifi bulunmakta..

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel