Tıraşlama Yöntemi ile Tüy Almada Bilinmesi Gerekenler


Epilasyon biz kadınlar için bakımlı sayılmanın en öncelikli kuralıdır. Pürüzsüz, parıl parıl parlayan bir cilt düşünün. Bazı zamanlar bir çoğumuz jilet yani tıraşlama yöntemini kullanır. O anda pürüzsüz olan cilt, tüyler çıkmaya başlayınca diken diken olur ve can sıkar.. Yumuşak, ince tüyler bile yerini tüyden ziyade kıla bırakır! 


jiletle epilasyon



İşte bu noktada daha uzun bu pürüzsüz etkiyi sağlayabilecek yöntemlerden bahsedicem sizlere.. İlk olarak tüy alımına başlamadan önce, güzelce bir peeling yapın.Vücudunuzdan ölü deriyi atın, böylelikle incelen derinizden kıl kökleri çıkmaya hazır olsun. 

Tıraşlama yaparken en önemli nokta tüylerinizin çıkış yönünün tam tersine bir alım yapmanızdır.. Bu kılları zorlayarak daha geç çıkmasına neden olacaktır. 

Tıraşlamayı asla kuru bacağınıza uygulamayın. Uygulanacak bacak muhahhak ıslak ve tıraşa uygun köpük-jel ile kaplı olsun. Aksi halde bacağınızda geçmesi çok uzun sürecek deformasyonlar oluşacaktır..

İşlem bittikten sonra mutlaka nemlendiricinizi sürün. Kuru cilt çatlamaya,gerilmeye eğilimlidir..Bu nedenle mutlaka nemlendiricinizi uygulayın cildinize her banyo sonrası, özellikle tüy alma işleminden sonra nemlendirici kullanmanız kıl köklerini yumuşatacaktır..


Tıraşlama yöntemi pratik, anı kurtarır gibi görünse de sonrasında epilasyon veya ağdada ki gibi hoş etkiler bırakmıyor maalesef.Bu yüzden mümkün olduğunca tıraşlama yöntemini kullanmamanızı öneriyorum..


Umarım faydalı bir yazı olmuştur....



Sevgiler..




2 yorum :

  1. Keske hic kullanmasak jilet ama bazen usendigimden elim gitmiyor degil bacaklarda neyse ki kalinlasmayan yapida bi tuy benimki :)
    tersi yonde trasin killari zorladigini da bilmiyordum.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Evet bindebirde olsa kullanmak zorunda kalındığı zamanlar olabiliyor, kadınlık zor zanaat ;) Teşekkürler yorum için, sevgiler..

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel