Tom Ford Black Orchid EDP - Alberto Sego Perfume

Açık parfüm kullanmayı genel olarak seven biriyimdir. Farklı kokuları keşfetmek, çeşitlilik sevdiğim şeyler. Bunun yanında günümüz şartlarınında bizi açık parfüme yöneltmesi inkar edilemezde bir gerçek ne yazık ki. Şahsen özellikle parfümde çok çabuk sıkılan, farklılık arayan biriyimdir. Evet belli başlı bir tarzım var, sevdiğim bittikçe aldığım kokularımda var ama yinede farklı kokuları denemeyi seviyorum. Ama dayanamadığım tek koku yoğun şekerli kokular :) çok şekerli kokuları sevmiyorum, eskaza elime geçtiyse mutlaka birilerine veririm ki bu genelde annem olur, kendisi şekerli kokulara bayılır, benim tam tersim :) Lafı çok uzatmadan hemen bugün ki yazımın konuğuna geçmek istiyorum, Orjinalleriyle yarışacak, görece orjinalinden bile iyi sayılacak kokulara sahip Alberto Sego Perfume. Marka hakkında kısaca bilgi vermem gerekirse.

Alberto Sego Firmasının tüm esansları İsviçre'den özel olarak getirtiliyormuş. Yapay esanslar, sentetik ve tutunucu(kalıcılığı arttıran zararlı maddeler) kullanılmıyormuş. Bir açık parfüme göre oldukça iyi açıkçası. 
Tom Ford Black Orchid EDP - Alberto Sego Perfume
Markadan benim tercihim kendilerinden arkadaş tavsiyesi ile daha önce kullanmadığım (seçimimde hatalıyım) kokusunu bilmediğim Tom Ford Black Orchid oldu. Acele yapılmış bir seçimdi, bunu söylüyorum çünkü koku bana epey bir ağır geldi. Kokuyu bilenler biliyordur zaten onu anlatmama gerek yok. Kendi başına evet çok güzel, seveninin çok olması çok normal ama bende olmadı, orjinalini denediğim halde oda aynı şekilde bana olmadı :/ Belkide kış aylarında çok daha rahat kullanırım bilemiyorum. 
Açık söylemek gerekirse bir açık parfüme göre parfümün kalıcılığı gerçekten harika. Şöyle söyleyeyim, ürün elime ulaştıktan sonra, Boyner mağazasına gidip orjinalini denedim. Sıkıp kalıcılığı konusunda fikir sahibi olup karşılaştırma yapmak istedim, çünkü firma yetkilisi kokuları için oldukça iddalı konuşuyordu, arkalarında bu denli durdukları ürünlerinin ne kadar iyi olduğunu kendim bizzat görmek istedim.
Orjinali elimde olsaydı bu çok daha kolay olurdu ama dediğim gibi ilk kez denediğim bir koku. Herneyse öncelikle orjinali ile açık parfümün kokuları çok çok yakın diyebilirim, bir açık parfümün orjnaline bu denli benzemesi cidden çok iyi, daha önce kullandığım açık parfüm markaların içinde bu kadar yakın olan bir marka denememiştim açıkçası. Beni asıl şaşırtan, parfümün orjinalinden çok daha kalıcı olması. Cidden sürdüğünüz yer, oda, eşya günler sonra bile kendini hissettirmeyi başarabiliyor. Bu markaya olan sıcaklığımın asıl nedeni diyebilirim. Orjinaliyle tıpatıp aynı olmasaydı bile şu kalıcılığı için bile satın alınabilinir bir ürün bence, gerçekten çok iyi. Açık parfüm kullanmayı sevenler mutlaka göz atsınlar derim. 
Firmanın parfüm şişeleri ise ayrı bir şık. Şöyleki standart bir açık parfüm markasından aldığınız ürünü özel bir hediye diye birilerine sunamazsınız, ama Alberto Sego parfümlerin şık kutu ve şişesi, hatta kapağı bile kendine özel tasarımıyla rahatlıkla bir hediye alternatifi olmayı başarıyor. Üzerindeki baskısı bile alalade bir kağıt parçası değil, elinizde kaliteli bir şişe tuttuğunuzu size çok rahatlıkla hissettiriyor. Orjinal parfümlere dünya para vermedende onlara en yakın performansı sunan bir parfümü, sevdiğiniz kişilere bu şık tasarımıyla hediye edebilirsiniz. 
Tom Ford Black Orchid EDP - Alberto Sego Perfume
Şişenin sprey mekanizmasıda bilinen diğer açık parfümlerin aksine daha orjinallerine yakın, minimum düzeyde sıkmak için tasarlanmış. Kokularına o derece güvendikleri için, ''bol bol sıkalım daha kalıcı olsun'' fikrinin tam tersi, ''az bir fıs ile günlerce koksun'' anlayışına sahipler. Bu hem ürünün daha erken bitmesinin önüne geçiyor, hemde ayarında bir kaç fıs ile buram buram kokmanızı sağlıyor. 

Alberto Sego Parfümlerin 50 ml halinde tek şişesi 77 Tl iken 4'lü set halinde satın alımlarınızda ödeyeceğiniz fiyat sadece 200 tl. Böyle bir fırsat parfüm canavarları için harika bir fırsat açıkçası. Parfüm konusunda olsun, siparişiniz, parfüm seçimleriniz, kokuların içeriği hakkında aklınızda takılan tüm sorularınız için Markanın Whatsapp hesabından ulaşıp destek alabilirsiniz. Marka yetkilisi Emre bey cidden çok kibar ve her sorularınıza sabırla cevap verebilecek, işinin gerektirdiği donanıma sahip biri, çekinmeden sizi aydınlatacak ve yardımcı olacaktır.. 

Yazımın sonunda keşke böyle başarılı bir markadan çok daha kullanabileceğim, bildiğim kullandığım bir parfüm sipariş verseydim diyorum, bu konuda cidden üzgünüm, hevesim biraz yardım kaldı gibi hissediyorum çünkü parfümün kalıcılığı ve o orjinal parfüm havası o kadar iyi ki.. Zevkler, tarzlar cidden çok farklı, yakın arkadaşımın sevdiği parfüm benim için çok farklı bir parfüm olabiliyor keza bunu bu vesileyle iyice anlamış oldum..

Sizlerde benim gibi açık parfüm kullanmayı seviyorsanız, orjinal parfümlere günümüz şartlarıyla uzaksanız mutlaka açık parfüm sektörünün en iyilerinden biri olan Alberto Sego Perfume markasına bir göz atın, deneyin derim.. Markadan 4'lü seçim yaparsam sanıyorum ilk kokular bunlar olur. Giorgio Armani Si Fiori, Chanel Chance, Bvlgari Jasmin Noir, Yves Saint Laurent Black Opium.
Benim Alberto Sego Perfume markası deneyimim bu şekildeydi,sizlere de bir şans vermenizi kesinlikle öneririm. 

5 yorum :

  1. Güle güle kullan ne güzel:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de Chanel chance parfümünü kullanıyorum şu anda o çok güzel keşke onu alsaydın 😂

    YanıtlaSil
  3. black orchid candır ya. Ki bu firmadan aldım. İnanılmaz kalıcı. Herkesin tarzı olmayan bir model bu ama sevenler için muhteşem bir klon. Yurtdışından gelen 1000+ üzeri orjinal parfümle karşılaştırdım. Şaşkınlık derecede kaliteli. Öneriniz için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel