Microblading Nedir?

Microblading Nedir?
Kaşlarımızda tıpkı saçlarımız gibi çevresel faktörler ve genetik etkenler çerçevesinde şekillenmektedir. Kalın, seyrek ya da ince gibi kaş özellikleri doğuştan geliyor olsa da bunu sonradan değiştirmek mümkün. Kalıcı makyaj uygulamalarının her geçen gün gelişmesi ve artması, kaşlarla ilgili yaşanan birçok soruna da çözüm getiriyor. 

Microblading günümüzde en fazla tercih edilen kalıcı makyaj uygulamaları arasında yer almaktadır. Alanında uzman kişiler tarafından yüz şekli, cilt tipi gibi faktörler göz önünde bulundurularak tasarlanan kaşlar, pozitif yönde büyük bir değişim yaşamanızı sağlayabilirler. Microblading, kaşlara daha dolgun bir görünüm vererek daha iyi bir görüntüye sahip olmasını sağlıyor. Bu uygulamada, tek kullanımlık steril iğneler vasıtasıyla deri altına, kaş görüntüsü yaratacak şekilde, küçük kesiler uygulanır. Uygulama esnasında, kalıcı makyaj tekniklerine uygun bir şekilde üretilmiş bitkisel ve sağlığa zararı bulunmayan makyaj boyaları kullanılır. 
Kalıcı kaş makyajı uygulaması, dövme ile aynı prensipte yapılıyor olsa da dövme ile arasında pek çok fark vardır. Dövme işleminde çok daha derine inilir ve böylece ömür boyu vücutta kalması sağlanır. Kalıcı makyajda ise böyle bir derinlik görülmemektedir. Kaşlara dövme uygulaması, geri dönüşün çok zor olması gibi sebeplerden dolayı pek tavsiye edilmemektedir.

Kalıcılığı Ne Kadar Sürer
Microblading kıl tekniği kaş işlemi hakkında en çok merak edilen konulardan birisi de ne kadar kalıcı olduğudur. Uygulamayı yaptırmak isteyen kişiler, uzun süreli olmasını istediği için haklı olarak bu konudaki sorularının cevabını arıyor. Kalıcılık süresi; işlem derinliği, kişinin cilt tipi, işlemde kullanılan pigment kalitesi gibi faktörlere göre farklılık göstermektedir. Fakat ortalama microblading ömrünün yaklaşık olarak 1 yıl kadar olduğu söylenebilir. Kuru cilt tiplerinde kalıcılık süresi daha uzun olurken, yağlı cilt tiplerinde ise bunun tam tersini görüyoruz. Microblading işlemi, yapılmasının üzerinde belirli bir süre geçtikten sonra yavaş yavaş solarak silinmeye başlamaktadır. 

İşlem Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Uygulama sonrasında kaşların zarar görmemesi için 4 – 6 saat boyunca, yüzün özellikle sıcak su ile yıkanmaması gerekmektedir. Bu sürede kaş temizliği pamuk ya da kağıt mendil yardımı ile yapılabilir. Temizliği yaptıktan sonra microblading uygulamasını yapan kişi tarafından verilen bakım tavsiyelerine de uymanız gerekiyor. Genel olarak 1 hafta boyunca su ile fazla temastan kaçınılması tavsiye edilmektedir. İşlemden sonra dikkat edilmesi gerekenler, genel olarak şu şekildedir;
İşlemden sonraki 24 saat içerisinde ağrı kesici ilaç kullanımından kaçının.
Uygulama yapılan kaç bölgelerinde kepeklenme ve kaşıntılar oluşabilir, bu gayet normal bir durumdur. Endişelenmenize gerek yok.
Kaşıntı durumlarında, kaşlarınızı hafifçe ve zedelemeden kaşıyın.
İşlemden sonra iyi bir bakım sağlanması adına verilen ürünler dışında herhangi bir ürün kullanmayın. 
Uygulamanın yapılmasının ardından 2 hafta boyunca solaryum ve saunaya girmeyin. 
Belirli bir süre boyunca peeling gibi bazı kimyasal cilt bakım ürünlerinden uzak durmanız gerekiyor.
Bu faktörlere dikkat ettiğiniz ve kontrolleri zamanında yaptırdığınız sürece microblading işleminin herhangi bir olumsuz etkisi görülmemektedir.  

1 yorum :

  1. Yaptıracaklar için fatdalı bir yazı. Kaleminize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel