Göz Altı Kremi Kaç Yaşında Kullanılmaya Başlanmalı?

Göz çevremiz vücudumuzun en hassas deriye sahip olan noktası. En çabuk kırışan vede en çabuk kuruyanda yeri. Hal böyle olunca zamana karşı bir nebzede olsa önlem alarak bu kırışıklıklara savaş açabilir, en azami dereceye kadar getirmek için çalışabiliriz.. Bunu yeterli su tüketerek, düzenli uykuya dikkat ederek, fazla şeker tüketmeyerek,makyajla uyumayarak gibi etkenlere dikkat ederek yapacağımız gibi birde göz altlarına uygun nemlendiriciler, anti-aging ürünlerle destekleyerekte bu durumu minimum düzeyde koruyabiliriz..
Göz Altı Kremi Kaç Yaşında Kullanılmaya Başlanmalı?

Peki Göz altı kremini kaç yaşında kullanmaya başlamalı?

Bana en sık gelen sorularda biri bu oluyor. Uzmanlar 25 yaşından itibaren anti-aging özelliği olan bakım kremlerini kullanmanın doğru bir yaş dilimi olduğunu söylüyorlar. Buna ek olarakta 20'li yaşların başında kişiye göre değişkenlik gösterdiği için hafif ürünlerle başlanmasını doğru buluyorlar. Bu yaşlardan itibaren cildimize gerekli nemi ve destekleyicileri bu şekilde verebiliyoruz. Bu yaşlardan itibaren özellikle göz altı derimiz gittikçe kurumaya ve incelmeye başlıyor. Bu süreçten itibaren gerekli takviyeleri yapmak gerekiyor..

Göz altı kremlerini daha çok var olan kırışıklıkları yok etmek için değil, ilgili bölgeyi yeterince nemlendirip kurumasına mani olup, kırışmasın diye kullandığımızı unutmayalım. Yani amaç çizgilerin yok olması değil, yaşlanma etkilerini geciktirmek diyebiliriz kısaca..
Yüzümüze uyguladığımız nemlendiricilerin aksine ki yüzümüze uyguladıklarımızı da yeterli miktarda kullanım en verimli kullanım şekli ancak, göz altına ekstra önem vererek çok az miktarda ürün uygulamak en doğru olanı.Bol ürün kullanımı ters bir etki yapabilir, deriyi yorabilir..Noktalar halinde aldığınız ürünü pıt pıt hareketlerle ve göz kapağınıza doğru, dış bölgeden göz kapağınızı da dahil ederek uygulamalısınız. Bu yöntem kan dolaşımını arttırarak daha etkili olmasını sağlayacak. Unutmayın göz kapağınızda göz altı bakımınıza dahildir, göz altınız kadar ince ve hassastır bu yüzden göz altı ürünlerinizi kullanırken göz kapağınızı atlamamanızı öneririm.. 

Özet olarak 20'li yaşların başındaki genç kızlarımıza öncelikle yaşlarına uygun hafif kremleri kullanmalarını, daha sonra 25 yaş üzerinde ise anti-aging özellikteki koruyucusu ve etkileri yüksek ürünlere geçiş yapmalarını öneriyorum..

Umarım yazım Göz Kremi hangi yaşlarda kullanılmaya başlanmalı sorusuna cevap arayan kişilere fayda sağlamıştır..Sevgiler..

20 yorum :

  1. Ben şu an 28 yaşındayım. 20 li yaşlarımın başında başladım kullanmaya. Ne kadar geciktirirsek kaçınılmaz sonu o kadar iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzelini yapmışsın, ben biraz geç başladım şimdi şimdi anlıyorum faydasını 🙈🙂

      Sil
  2. Artık ben de başlasam iyi olacak, araştırmalara başlayayım :))

    YanıtlaSil
  3. Cildim kuru olduğu için 20'li yaşların başında göz çevresi kremi kullanmaya başlamıştım tabi hafif yapılı ürünlerdi sadece nemlendirmeye yönelik ama 30'u geçince mecbur daha yoğun kremlere yönelmeye başladım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben onu yapmadım işte çok pişmanım, yanlış yaptığımı çok geç fark ettim. 30 lu yaşların başında başladım şansıma ki çok fazla karışıklığım yok🙈 Yinede var olanlarda olmasa iyi olurdu tabi yaş belli ediyor bir yerde 🙈🙂

      Sil
  4. Bu faydalı yazı için teşekkürler canım emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. 30 yaşından sonra uygulanmalı. Göz altındaki cilt partikülleri çok hassastır ve 20 yaşında sürerseniz yenilenen cilt dokusuna zarar verebilirsiniz. Masaj yaparsanız elastikliğini artırabilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nemlendirmek şart, şimdi şimdi anlıyor insan. belirli yaştan sonrası daha ciddi bir bakım yapmalı..

      Sil
  6. Naturajel yüzüm süpperr oldu lolololo ��

    YanıtlaSil
  7. ben 13 yaşındayım gözlük kullanıyorum gozumun etrafı görülüyor kullana bilir miyim uygun mu krem yorgunluk karsiti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşın çok küçük canım, 13 yaş göz kremi kullanmak için uygun bir yaş değil. Bunun yerine bir doktora danışmanı öneririm. Bol su içmeli ve uyku düzenine dikkat etmeni tavsiye ederim.

      Sil
  8. Ben 15 yaşındayım. Göz nemlendirici kremlerden kullansam sizce bir sakıncası olur mu? Kendime çok iyi bakıyorum ve ürünleri çok dikkatli kullanıyorum. Sorumu cevaplarsanız çok sevinirimm😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşınız çok genç pek tabiiki cildinizde öyle. Kozmetik olarak özellikle cilt ürünlerinden en azından bir kaç yıl daha uzak durmanızı öneririm. Şuan için göz kremi kullanmak içinde cildiniz genç diye düşünüyorum, 20 li yaşların başı en uygun yaş dilimidir. Cildinizi yormaktan kaçınmanızı ve şuanlık göz altı kremine hiç bulaşmamanızı tavsiye ederim naçizane :) Ama illa ki kapatıcı vs kullanıcam derseniz bir uzmana danışıp yaşınıza en uygun olan en temiz içerikli ürünü vermesini sağlayabilirsiniz :)

      Sil
  9. 18 yaşındayım kiehls'ın göz çevresi kremini aldım ve kullanmak istiyorum sizce kullanmalı mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kiehls göz kremi kullanmadım ancak bildiğim kadarıyla hafif ama güzel bir ürün.Sakıncası olacağını düşünmüyorum, cilt yapıları değişken ve o yaşlarda artık ekstra ürün istemeye başlıyor.. Sevgiler..

      Sil
  10. Biodrema goz alti nemlendrci sakinlestrci kullanan oldumu 23 yawindayim korkuyorum cok hassas cildim var 30 bawlasami wimdi bawlasami wawirdin kaldim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildiniz ekstra hassas ise mutlaka bir uzmana danışmanızı öneririm, kullanacağınız ürünler ağır gelebilir.

      Sil
  11. Benimde yaşım 24 kullanmalısınız

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel