Nemlendiriciler Hakkında Merak Edilenler

Geçen gün bir yazıda şöyle bir ibareyle karşılaştım sanıyorum arkadaş çok fazla bilgi sahibi olmadan yazısını yazma hatasına düşmüş..  Yağlı bir cildiniz varsa nemlendirici kullanmanıza gerek yoktur demiş. Bu yazıyı okuyan bilgi sahibi olmayan arkadaşların yanlış bilgilenmemesi adına bende naçizane bilgilerime dayanarak, birazda geçmiş araştırmalarımdan edindiğim bilgiler dahilinde bir yazı yazmak istedim.. Nemlendirici dosyasını birde ben açıp doğru bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim, en azında yanlış bilgilendirilen arkadaşlar doğru bilgiyi edinebilirler bu sayede..
Her cilt tipi mutlaka neme ihtiyaç duyar, bunu sakın aklınızdan çıkarmayın arkadaşlar.. Kuru veya yağlı hiç fark etmeksizin nem ihtiyacı duyar. Tek dikkat edilmesi gereken nokta cilt tipinize uygun nemlendiriciyi cildinize uygulamanız. Kuru ciltler yağ bazlı nemlendiriciler seçerken yağlı ciltlerin tercih etmesi gereken nemlendirici çeşidi yağsız losyon kıvamında olanlardır. Yağlı olan cilt yağ bazlı nemlendiricileri sürdüklerinde çoğuz aman karşılaşılan yağ bezecikleri oluşumu görülebiliyor..Bunun yanı sıra gözenekleri tıkaması neticesinde siyah nokta oluşumunu da ciddi anlamda tetikler..

Göz altlarımız yüzümüzün diğer bölgelerinden daha ince bir deriye sahiptir, bu sebeple çok daha fazla neme ihtiyaç duyar.Cilt tipiniz ne olursa olsun göz altınıza uyguladığınız nemlendirici mutlaka yağsız formda olmalı.Göz altları yağ bezesi oluşumuna çok daha fazla elverişli olduğu için yağsız nemlendiriciler bu bölge için en doğru seçimdir. Özellikle makyaj öncesinde muhakkak göz altlarınızı nemlendirmelisiniz.Göz altı kapatıcıları, fondöten ve pudralar göz altını çok hızlı bir şekilde kurutur, bu nedenle göz altınıza makyaj öncesi ve sonrası mutlaka nemlendiricinizi uygulayın..
Nemlendiriciler aynı zamanda özellikle kış mevsiminde kirli havanın olumsuz etkilerine karşı bir kalkan görevi görerek etkilenmemesini sağlarlar. 

Yüzümüzde kullandığımız nemlendiricilerin yanı sıra vücudumuzunda ciddi anlamda neme ihtiyacı vardır. Özellikle duş sonrası ister yağlı ister kuru her cilt neme ihtiyaç duyar. Bu sebeple duş esnasında kullanılabilen nemlendiriciler olduğu gibi duştan sonrada sürebileceğiniz vücut losyonları mutlaka uygulamalısınız cilde. Bu cildin nem dengesini dengeleyecek ve aynı zamanda batık oluşumunu ciddi oranda engelleyecektir. Kuru kalan bacaklarda batık olasılığı daha fazla olduğu için cildinizi özellikle de bacaklarınızı nemden mahrum etmeyin. 

Nemlendiriciler su kaybını önleyerek cildin en üst tabakasının su tutulumu arttırırlar.. Bu sebeple günde en az 1 litre su tüketmeyi ihmal etmemeliyiz. Su tüketiminin cilde ciddi anlamda faydaları vardır.Cildin nemlendirilmesine katkısının yanında, temizlenmesine, toksinlerin atılmasına,çok daha dinç ve parlak görünmesine neden olur..

Bilgim dağarcığında doğru bilinen Yağlı cildin nemlendiriciye ihtiyacı yoktur yanlışına cevaben tamamen bilgilendirmek adına paylaştığım yazım umarım fayda sağlar..

25 yorum :

  1. Faydalı bilgiler gerçekten. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. faydalı bir yazı olmuş canım :)

    YanıtlaSil
  3. Yine harika bir yazı yazmışsın tebrikler canım:)
    Benimde cildim yağlı nemlendirici sürmeyi ihmal etmiyorum ama yüzümde çok çok ufak yağ bezecikleri var onlar nasıl geçer hiç fikrin var mı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim :)
      Canım benimde cildimde özellikle göz altımdan elmacık kemiğime doğru 1-2 tane yağ bezeciğim vardı, ki hala varlar ancak epeyce hafiflettim sanırım yavaş yavaş sönecekler. Ben bulgar kremi var ya hani yazısınıda paylaşmıştım onu kullanıyorum şu sıralar bezeler için ancak o yoksa gül suyuda ciddi anlamda bezeler için faydalı.Daha evvel çıkan bezelerim için gül suyu ile sonuç aldım, şimdi bu kremi deniyorum iyi gibi gözlemledim,sende özellikle rosense gül suyunu kullanabilirsin canım yağ bezelerin için..

      Sil
    2. Yaa çok teşekkür ederim o bulgar kreminden var bende hemen kullanacağım :)

      Sil
    3. Ne demek canım benim:) harika o zaman en kısa zamanda geçmesi dileğimle o halde :)

      Sil
  4. ben bacaklarımı nemlendirirsem kıllar daha güçlü çıkar zannediyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım nemlenmeyen bacaklarda batık oluşumu daha fazla oluyor. Bunu da düşünmek lazım :(

      Sil
  5. hımm o zaman, yağlı cilde gerek yok diyenee benim tutkumu oku hıh :) diyoruuz :)

    YanıtlaSil
  6. su içmeme rağmen o bacaklarım nasıl kupkuru kalıyor hiç anlamıyorum..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,

    ilk yorumum dikkatsizligimden dolayi silinmis, yeniden özür dilerim. Bu arada sizi takip listemde buldum, sizde neden gözükmüyorum bilemedim.
    Yayininizda verdiginiz bilgiler yerinde bence, hatta bir yorumcu suyu cok ictigim halde cildim kuru diye yazmis. Biz sülalece kuru cilt ile bogusuyoruz ama ictigimiz su ile barajlari rahatca doldurabiliriz :) Bazen dediginiz gibi tek susayip ictigimiz yetersiz oluyor. Gerci susadigimizda vücut ciddi alarm verip coktan minimumu asmisiz anlamina geliyormus (bilim öyle tespit etmis).
    Onun disinda kullandigimiz sabun ve dus jelleri de cildi kurutabiliyor. Iceriklerine göre secimlerimizi yapmamiz gerek ama genelde süslü ambalaj ve tatli kokulari ile bizi avutuyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim sorun değil.. Ben sizi takip ettiğim için listenizde olmam çok doğal ancak siz beni takip ediyorsanız benim listemde olmalısınız yani ben sizin isminizi kendi listemde göremedim, bunu belirtmek istemiştim..
      Metabolizmayla ilgili sanırım birazda bu. Tamamen su içmekle vücudun nem ihtiyacı normal düzeyde her zaman olmayabilir elbette. Bende çok içerim ancak yinede zaman zaman cildim kupkuru neme ağlar resmen,özellikle bacaklarım.. Ancak şudavarki bu kadar su içtiğimiz halde cilt böyle ihtiyaç duyuyorsa az içsek ne halde olur cildimiz kimbilir:) Sabun ve duş jellerinin kurutma olayına katılıyorum, içerik olarak kurutmayacak olanları seçmekte fayda var.Ve evet o birbirinden güzel kokulu, şekilli sabunların albenisine öyle kapılıyoruz ki içeriği unutuveriyoruz :)

      Sil
  8. Listem deyince blogger panelimdeki okuma listemi kastetmiştim. Abone olduğum bütün blogları orada görüyorum ve emin olmak için blogunuzdaki GFC ekleme butonuna tıkladım ve zaten üye olduğum ortaya çıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öylemi bende kaç kez başa döndüm baktım bulamadım, sanırım benim gözümden kaçıyor :/ Herneyse tekrar hoşgeldiniz minik bir karışıklık yaşadık ancak nazarı olsun :)

      Sil
  9. Canım gerçekten çok bilgilendirici bir yazı olmuş kesinlikle katılıyorum bu yazdıklarına ve oldukça doğru bilgiler olduğunu düşünüyorum bacaklardaki kıl batıgı konusunda da öneriniz dinleyip.sürekli nemlendirici kullamicam :) belki bu işe yarar :) rosense gül suyu bende cildime kullanıyorum bir hafta oldu başlayalı benimde göz altımda 1 tanecik yağ bezeli çıktı ama çok göZume batıyor :) onun üzerinde uygulayım inşallah bende de ise yarar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim. Doğru bilinen çok yanlışlar var görünce insan dayanamıyor, belki faydası olur diye yazmak istiyor işte biz bloggerların olma amacıda bu değilmi ki bilgi paylaşımı? :) Bacakları nemli tutmak cidden batık konusunda inanılmaz faydalı farkı göreceksin sende :) Yağ bezesi içinse gül suyunu kullan aynen hatta beze olmasada kullan yüzün nasıl ton atacak şaşıracaksın :)

      Sil
  10. Canım çok faydalı bir yazı olmuş su tüketimi cidden çok önemli :)

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize saglik cok bilgilendirici bir yazi olmus

    YanıtlaSil
  12. Benim yuzum tamamen sayulmaya basladi birsuru krem degistirmeme ragmen gecmedi ve 17 yasindayim fondoten kullanamaz hale geldim artik goz altlarim bile soyulmaya basladi bir oneriniz var mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok erken yaşta fondöten gibi ağır ürünler kullanmaya başlamışsın zaten başlı başına hatalısın. Bence fondöten kullanmayı acilen bırakmalısın.Cilt doktoruna görünmeni en başta tavsiye diyorum.Göz altlarının soyulması sıkıntı.

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel