Google Aramalarda İlk Sıralarda Çıkmak İçin 6 Öneri

Google aramalarda üst sıralarda çıkmak blog ve site sahipleri için oldukça önemlidir. Bu bir anda olacak şey değil zamanla doğru tekniklerle başarabileceğiniz bir durumdur.. Şimdi sizlere google arama motorunda üst sıralarda çıkmak için yapmanız gereken en basite indirgenmiş ip uçlarını paylaşıcam..Bunları bende uyguluyorum ve faydasını da gayet iyi görüyorum..
Google sıralamada yukarılara çıkmak

1- Mutlaka konunuzun ilgili olduğu asıl kelimeyi yazınızın ilk ve son paragrafında kullanın. Misal Maybelline color tatto far konu başlığımız bu, bunu ilk paragrafta ve son paragrafta mutlaka vurgulayın yalnız dikkat edin, her iki paragrafta da birer kez kullanın, paragraf içerisinde çok fazla kullanım google botları tarafından pek hoş karşılanmaz, çöpe girebilir yazınız.. Başlangıç ve bitiş paragraflarında kullandığınız asıl konu kelimeniz, google aramalarında daha üst seviyelere çıkmanıza olanak sağlayacaktır..Diğer paragraflarda da ürün ismini kullanabilirsiniz, maybelline, color tatto vs gibi. Amaç aramalarda color tatto yazıldığında sayfanızın ilgili olduğunu göstermek.. Ama dediğim gibi konu içerisinde de çok fazla yüklenmeyin ayarında olsun kullanım sayınız..

2- Bu kelimeleri belirtirken yapmanız gereken en önemli şeylerden biride vurgulamak. Muhakkak yazı stillerini kullanıp kalınlığını,stilini değiştirin, bu arama motorlarında göz algısına takılan çok önemli bir faktördür. Rengini ve boyutunu değiştirmek ise yazınızı tıklayıp okumak isteyenlere bir kolaylık ve şıklık sunar.Karmaşadan uzak net bir yazı stiliyle karşılaşırlar ki bu blogunuzun sadeliği ve pratikliği açısından oldukça önemlidir..


3- Yazılarınıza muhakkak resim ekleyin! Nadirde olsa resimsiz yazı yazabiliyoruz bunu bende yapıyorum ancak bunu sadece resim le desteklenemeyecek bir yazı yayınlıyorsam yapıyorum buda çok çok nadir olan birşeydir. Sizde arama motorlarında üst seviyelere çıkmak ve google görsellerde blogunuzu tanıtmak için mutlaka resim ekleyin yazılarınıza, ilgili olmasına dikkat edin bunu yaparken. İlgisiz resim ve konuları google botları algılar ve bu blogunuzun aşağılara çekilmesine neden olabilir.. Yazılarınıza resim ekleyerek desteklemek site ziyaretçilerinizinde daha hoş vakit geçmesine neden olacaktır yazınızı okurken.Sadece bir yazıyı uzun uzadıya okumak görsel desteksiz can sıkıcı olabiliyor zira, bunun önemi bir çok kere vurgulanmıştır sizde dikkat ederseniz blogunuz için oldukça faydalı bir iş yapmış olursunuz..

4- Resim ekledikten sonra mutlaka ama mutlaka alt etiketlendirin onları. Yani resimde de gördüğünüz gibi özellikler kısmından her iki arama yerinide doldurun.Birine konu başlığınızı yazarken alternatif olana yine aramalarda çıkacak bir başlık girin yada bir kelime.. Ben her zaman alternatif kullanırım, birine maybelline color tatto diyorsam diğerine krem far diyorum örneğin.Bu görsel aramalarda daha sık ve üst seviyelerde çıkmanıza, blogunuzun görsellerininde aktif kullanılmasına neden olacaktır..

seo yükseltmek için, google üst sıralara çıkmak

5- Arama açıklamasını mutlaka ama mutlaka girin! Konunuzu yazdınız bitti, sağ alt tarafta Arama açıklaması mevcut orayı mutlaka konu başlığınız ve aramalarda çıkmasını istediğiniz bir kaç kelimeyle zenginleştirin. Bu aramalarda daha kolay ve sık çıkmanıza neden olacaktır.Bu ayarı her ne olursa olsun unutmayın eski yazılarınızda yazılmamış dahi olsa dönüp şimdi ekleyin,faydasını göreceksiniz..

backlink alma
6- Ve en önemli madde. Fark etmişsinizdir belkide yazılarım blog kontrol panelinde zaman zaman yabancı orjinal yazılarıyla çıkar, bazı zamanlar unutup, aceleye gelir dönüştürmeden yayınlarım ama çoğunlukla bu yöntemi kullanırım ki ciddi faydasını gördüğümü düşünüyorum..İlk olarak yazı başlığımı İngilizce olarak girer ve yayınlarım,url artık ingilizce tanımlanmıştır, hemen ardından güncelleyip Türkçeye çeviririm..Bunu çoğunlukla paylaştığım ürünlerin orjinal isimlerini yazarak yaparım, diğer yazılarım için gerek duymuyorum.. Bu yöntem hem yurt içi hemde yurt dışı  kullanıcıları için ortak bir aramaya girdiğinizi gösterir.. Yani bu sayede yurt dışından backlink-trafik alıp blogunuza oldukça fazla fayda sağlamış olursunuz..
seo yükseltmek için, google üst sıralara çıkmak


Benim Google Aramalarda üst sıralara çıkmak için kullandığım ve baştan beri fayda gördüğüm yöntemlerden bir kaçı bunlar, umarım sizlere de fayda sağlar.Sizlerinde bu tarz yöntemleriniz varsa  yazarsanız sevinirim..

65 yorum :

  1. Her gün sayende yeni şeyler öğreniyorum :) Gidip konularımı güncelemem lazım şimdi teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yaramasına seviniyorum bende :) Ben teşekkür ederim..

      Sil
  2. baksanaaa, deep tone diye web sitesi açtım ya orda var mail adresim :) ama bloga günde iki defa giriom blogdan yazarsan daha pratik hemen görürüm yanıt veririm kiii :)

    YanıtlaSil
  3. Çok bilgi verici bir yazı olmuş çok teşekkürler böyle bir yazı için ^-^

    YanıtlaSil
  4. Faydalı bir konu teşekkürler :).

    YanıtlaSil
  5. Tebrikler, blogger için temel SEO taktiklerini çözmüşsünüz ;)
    Birçok kişi bunun sadece bir tık kadar fazlası bilgi ve bu bilgisini birkaç teknik terimle süsleyerek SEO uzmanıyım diye geçiyor. Onların da okuması gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz beni ziyadesiyle mutlu etti çok teşekkür ederim :) Fayda gördüğüm bilgileri farkında olmayan, henüz duymamış olanlarla paylaşan bir blog yazarıyım sadece, uzmanlara selam olsun diyeyim o halde vesilenizle :)

      Sil
  6. Bilgilendirici ve faydalı bir yazı olmuş canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, beğenmene sevindim :)

      Sil
  7. Merhaba,
    Sayenizde pek çok şey öğrendim çoook teşekkürler... :)
    Ama bi sorum var arama açıklamasını mutlaka girin yazmışsınız ben o bölümü anlayamadım sayfada öyle birşey bulamadım ve yapamadım. Rica etsem biraz daha açıklarmısınız veya diğer maddelerdeki gibi resimli açıklama eklemeniz mümkün mü? Şimdiden çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim beğenmenize ve işe yaramasına sevindim :)
      Elbette şimdi resim ekliyorum daha anlaşılır olabilmesi adına..Ben teşekkür ederim, sevgiler..

      Sil
    2. Çok teşekkürler, çok şekersiniz hemen resim eklemişsiniz :)
      Aslında çok net bir şekilde anlatmışsınız resmi ekleyince fark ettim; benim blogumda sağ sütunda "arama açıklamsı" diye bir bölüm yok o nedenle yapamamışım :(

      Sil
    3. Rica ederim vesilenizle eklemiş oldum aklına takılan arkadaşlarda yararlanır :) Neden yok anlamadım aslında normalde olması lazım ama çok ilginç..

      Sil
    4. Acaba blogunuzun Ayarlar kısmındaki Arama açıklamalarını etkinleştirdinizmi blog açarken? Bunu etkinleştirdiyseniz çıkması lazım..

      Sil
    5. Ay süpersiniz!! :)
      Tam da dediğiniz gibi ayarlar bölümünde etkinleştirmemişim ama sayenizde hepsini hallettim.
      Tekrar tekrar teşekkürler...

      Sil
    6. Rica ederim düzelmesine sevindim :) Keyifli bloglar dilerim, sevgiler..

      Sil
    7. Teşekkur ederim. Ayrıca Dizilerde Kim Ne Giymiş'e de teşekkür ediyorum. Sayenizde eksiğimi tamamlamış olacağım. Bende de yokmuş ;)

      Sil
    8. Rica ederim işinize yaramasına ve sorunun hallolmasına sevindim :)

      Sil
  8. Çok güzel yazmışsın canım teşekkürler uygulayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim canım, faydasını göreceğinden eminim :)

      Sil
  9. son basamağı bilmiyordum sabah uykusuzluğu ile tam da anlamadım ama bir incelemekte fayda var =)

    YanıtlaSil
  10. blogumu sayende geliştiriyorum canım teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım, fayda sağlıyorsa ne mutlu :)

      Sil
  11. Çok faydalı olmuş, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Blog keşif etkinliğinden geldim cnm blogunu zaten takip ediyordum :) Çok faydalı bir yazı olmuş.Özellikle arama açıklaması kısmını bilmiyordum,yeni birşey daha öğrenmiş oldum :) teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hoşgeldin bende seni zaten uzun zamandır takip ediyorum ;) Fayda sağlamasına sevindim, rica ederim :)

      Sil
  13. uygulamaya çalışıyorum umarım başarıyorumdur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takıldığın nokta olursa lütfen sor olurmu, umarım başarıyorsundur.

      Sil
  14. Harika bir yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  15. benim için gerçekten çok çok faydalı oldu bu yazın o yüzden sana çok teşekkür ederim canım emeğine sağlık sadece ben 6. maddeyi net anlayamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım beğenmene sevindim. 6. maddeyi şöyle açayım o halde.
      Diyelim ki yazın bir kozmetik ürünü örnekte verdiğim maybelline color tatto diyelim, ''Maybelline Color Tatto Göz Farı'' yerine orjinal ismiyle ''Color Tattoo 24HR Cream Gel Shadow'' yazıp yayınlıyorsun yayınladıktan hemen sonra yazıya dönüp orjinal ismi silip ''Maybelline Color Tatto Göz Farı'' Türkçe olarak yazıyorsun, güncelle deyip çıkıyorsun.Artık kalıcı url orjinal yabancı ismiyle kalıyor artık.. Yine aklına takılan olursa yaz olurmu? Kolay gelsin canım..

      Sil
    2. bir de kişi sayımızı bloğumuz da nasıl arttırabiliriz bununla da ilgili tüyoların var mı :)

      Sil
    3. Elbette var, onun içinde bir yazı hazırlarım canım peki :)

      Sil
  16. çok işe yarar olmuş tatlım =) 2-3 öneriyi ilk kez duydum uygulayacağım. sevgiler =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim canım :) Umuyorum faydasını göreceksin, sevgiler canım :)

      Sil
  17. Çok güzel ve faydalı bilgiler. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  18. Ne kadar faydalı bir yazı olmuş :) Benim sorum arama açıklaması ile ilgili. Ben blogger sayfamda o kısmı göremiyorum :/ Ne yapmam gerekir acaba?

    Nail Art in Wonderland

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk olarak sizden ricam yorumlarınızda link kullanmazsanız sevinirim. Soru içerdiği için yayınlamak durumunda kaldım ancak tekrarlanırsa ne yazık ki yorumunuzu yayınlayamıycam üzgünüm,sizden de dikkate almanızı rica ediyorum!

      Sorunuza dönersek Kontrol panelinizden Ayarlar kısmından Açıklamaları etkinleştirirseniz aktif olacaktır Arama açıklamaları kutunuz..

      Sil
  19. Gayet başarılı SEO taktikleri olmuş blogunuz ve okurlarınız için.Bu Google aramalarda üst sıralara çıkmak konusunda baya bir makale okuduğunuz ,bu konuda ders verecek kadar bilgili olduğunuz anlaşılıyor.Eski bir blogger olmama rağmen sizden de yeni bir şeyler öğrendim.Saygı sevgi ve Hürmetlerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum.Evet çok fazla araştırıyor ve bilgi hazineme yeni şeyler katmaya çalışıyorum.Bunu keyif alarak yapıyorum, kendim faydalanırken fayda sağlaması adına paylaşmaktanda büyük zevk alıyorum.. Ne mutlu ufacıkta katkı sağlayabildiysem, saygı ve sevgi ile..

      Sil
  20. merhaba , bizlere öyle faydalı bir yazı sunmuşunuzki nasıl teşekkür edebilirim diye düşündüm ve bütün övgülere layıksınız...paylaşımınız müthiş işimize yarayacak ve sizde bilenin bilmeyene borcu var mantığını gördüm nadirde olsa sizin gibiler iyiki var yoksa bu hayat çekilmez..bende henüz yeni blogculardanım sıkıntılarımı hafifletmek azda olsa yaptıklarımı sunmak için varım :) sevgiyle kalasınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bloguma hoşgeldiniz. Güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum öncelikle.Kesinlikle doğru anlamışsın beni, bildiklerimi paylaşıp bilmeyenlere ışık tutmak amacım.Bende o yollardan geçtim ve eşekten düşenin halini eşekten düşen anlarmış misali, elimde geldiğince bilgim dahilinde yardım etmekten keyif alıyorum..Tekrar teşekkür ederim, keyifli bloglar. :) Sevgiyle..

      Sil
  21. Harika bir paylaşım olmuş. Elinize emeğinize sağlık :) Yazılarımı kontrol edip gerekli işlemleri yapmaya koyulacağım sayenizde :) Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim beğenmenize ve işe yaramasına sevindim, fayda sağlaması dileği ile :) Sevgiyle <3

      Sil
  22. çok faydalı bilgiler sunuyorsun ayrıca benim de bloğuma beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum, faydalı oluyorsa ne mutlu..Elbette geliyorum bloguna..

      Sil
  23. arama açıklaması ve resim açıklaması kısmı gerçekten önemliymiş :) şimdi hemen geçmişe dönük dolduruyorum :) şahane bir paylaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım faydasını görürsünüz, teşekkür ederim :)

      Sil
  24. google arama açıklama butonu bende görünmüyor neden olabilir acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontrol panelinizden Ayarlar kısmından Arama açıklamalarını aktifleştirmeniz gerekiyor.Aktifleştirdikten sonra tekrar kayıtlarınıza bakın düzelecektir.

      Sil
  25. Cok faydali bir yazi olmus tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  26. faydalı bir yazı olmuş teşekkürler
    benim bloguma da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, işinize yarar umarım..Elbette geliyorum :)

      Sil
  27. Yazıyı çok geç görsemde çok önemli bir yazı, uygulanması gereken pratik bilgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, aynen bizler için önemli bilgiler bunlar :)

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel